Saksofon & klavir – jedinstvo klasičnog i modernog

duo

Festival Riječke ljetne noći ugostit će u četvrtak, 3. srpnja u 21:30 sati u ambijentu Velikog klaustara samostana na Trsatu, rijedak glazbeni dragulj – koncert "Saksofon & klavir" u izvedbi Dua Mravunac-Fabijanić, bračnog i glazbenog para koji nastupa od 2000. godine. Otada su u svom višegodišnjem djelovanju ostvarili niz zapaženih koncerata i gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, gdje su njihovi koncerti uvijek odlično primljeni jer svoj entuzijazam prenose podjednako na publiku i kritiku: „Taj je glazbeni duo bio vrlo izražajan u kvaziromantičarski osviještenom Mauriceovom djelu Tableaux de Provence, a pokazali su i svoje izvrsne tehničke i glazbene predispozicije (u stavku Chanson per ma mio ili La Boumieno), ali i izvodilačke mogućnosti pokazavši diskretni humor." (Branka Ban, Glas Slavonije, 2013.)

Renomirana čembalistica i pijanistica Linda Mravunac Fabijanić i saksofonist Nikola Fabijanić kao solisti stvaraju i prezentiraju glazbena djela slijedeći beskompromisno jedno pravilo – glazbeni ukus. U svom zajedničkom djelovanju ovi glazbenici i pedagozi njeguju komorni profil zvuka koji odgovara izabranim kombinacijama instrumenata.

Publika će imati priliku uživati u fascinantnom amalgamu zvuka saksofona i klavira kroz program na kojem će se naći „Slike iz Provanse“ francuske skladateljice Paule Maurice, „Sonata Fuzzy bird za saksofon i klavir“ Takashija Yoshimatsua, „Lamento et rondo“ Pierrea Sancana, te „Prelude et divertissement“ Eugenea Bozza, ali i djelo hrvatskog skladatelja Marka Gašparovića - „Hikikomori za saksofon i klavir“.