15.12. Predstavljen album "Papandopulo"

Hvaljeni kvartet Papandopulo, sastavljen od najboljih hrvatskih saksofonista mlađe generacije - Nikole Fabijanića, Gordana Tudora, Tomislava Žužaka i Gorana Jurkovića je u nedjelju, 15. prosinca u Polukružnoj dvorani Teatra &TD predstavio album "Papandopulo", jedno od najprodavanijih ovogodišnjih albuma klasične glazbe. Pred punom dvoranom kvartet je odsvirao par skladbi s albuma, ali i neke skladbe koje standardno izvode na svom repertoaru.

Nakon toga muzikologinja Iva Lovrec Štefanović je moderirala razgovor s kvartetom u kojem su pričali o albumu, najavili rad na novom albumu te idući zagrebački koncert 10. ožujka. "Album je snimljen u crkvi Svetog Križa u Sigetu i u crkvi Majke Božje od sedam žalosti u Kostanjevcu. Izvršni i glazbeni producent koji je snimio, editirao i masterirao album je Krešimir Pustički, kojem od srca zahvaljujemo. Osim što je bio producent, dosta toga nas je tijekom snimanja i naučio i bio je užitak raditi s njim. Zahvaljujemo se i dizajneru Karlu Kazinotiju i fotografu Damiru Žižiću na sjajno obavljenom poslu te zahvaljujemo Ministarstvu kulture što je podržalo naš projekt", rekli su članovi kvarteta.

Na albumu se nalaze skladbe cijenjenih uglavnom domaćih i jednog stranog skladatelja, s naglaskom na mlade skladatelje kao što su one Dubravka Palanovića "Doloroso", Gordana Tudora "Nekoliko minijatura za saksofon", Tene Ivane Borić "Piece for Amy", Mirele Ivčević "Goldspell 1 i 2" te Matthiasa Kranebittera "Tezcatlipocas za kvartet saksofona: Pet minijatura o postanku i uništenju svjetova". Osim navedenih skladbi, na CD-u se nalaze skladbe Borisa Papandopula 'Šest krokija' kojima su odali počast velikom hrvatskom skladatelju.

Više o kvartetu Papandopulo pogledajte na njihovoj službenoj stranici: www.papandopulo.com

Fotografije koje je snimio Damir Žižić s promocije nađite na www.crorec.hr/galerija