24.10. Nikola Fabijanić u Zorin domu u Karlovcu

Duo Nikola Fabijanić i Linda Mravunac Fabijanić nastupit će večeras, 24. listopada 2013. u karlovačkom Zorin domu s početkom u 20 sati. Na programu će se naći skladbe Schumana, Tudora, Gašparovića, Mauricea i Yoshimatsua. Fabijanić je nedavno objavio album "Playtime" na kojem se nalazi 9 skladbi domaćih i svjetskih skladatelja.

Album otvaraju tri skladbe Pierrea Maxa Duboisa, nastavljaju ga dvije skladbe domaćih skladatelja Ivane Kiš i Gordana Tudora, a zatvaraju tri skladbe Takashija Yoshimatsua i jedna Claudea Debussyja. Nikoli Fabijaniću su se na albumu pridružili i Linda Mravunac Fabijanić (glasovir, čembalo) te Krešimir Bedek (gitara).

Nikola Fabijanić je diplomirao i magistrirao saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. D. Sremeca. Održao je niz solističkih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. Uspješno je nastupao kao solist Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a, Simfonijskog puhačkog orkestra HV-e, Simfonijskog puhačkog orkestra HRM-e, orkestra Gaudeamus, Windstrings itd. Dobitnik je Rektorove nagrade za ak. god. 1996./1997., a iste je godine postao dobitnikom Yamaha Music Foundation of Europe. Laureat je međunarodnog natjecanja Giulio Viozzi 1999. godine, a godinu dana kasnije dobitnik je nagrade Zagrebačke filharmonije i American Expressa za najboljeg mladog glazbenika. Dobitnik je nagrade "Darko Lukić" u sezoni 2003./2004. Surađuje s orkestrima Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog narodnog kazališta, sa Simfonijskim orkestrom HRT-a i ansamblom Cantus. Svoj prvi CD "Portreti" objavio je 2007. godine. Član je Papandopulo kvarteta kojeg još čine Gordan Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak.